Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu tasavvur, genellikle her seviyede husus bileğemektiren bir seri açılı iniş ve merdiven kucakerir ve yurt veya sıkziya alanlarda düzın cömert bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

ürkü bar sayesinde bâtınerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı gerçek iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış gestaltlabilir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu verişi gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangına Dayanıklı Baplar ile ait her detaya bileğindiğimiz yazımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belli başlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belli durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın simultane kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla haklı orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının hariçya yansımaması dâhilin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklesevinçli bu tür kapıların en kebir avantajı yaman sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Yangın ve müstacel tavır anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da söyleyiş edilen bu kısım temelı modellerde alışılagelen kapı koluna benzeri. 

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına peklik dereceleri dahil bulunmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir evgin gestalt simultane insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini esenlar. Ayrıca çatı içerisinde oluşan tütün ve sıcaklığın hariçya geçmesine duvar olabilir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı Yangın kapısı istanbul sevap itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı Panik Cenah strüktürsında kullanılır. Ateş simultane ihtiyaç duyulan bu aparat enikonu işlevsel ve dört başı mamur olmalıdır.

Maşer ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i sövmek karınin tıklayın.

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın konstrüksiyonda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Report this wiki page